Centrul Medical Dr. Luca-Maria

Specialitati

Chirurgia generală

Chirurgia generală este disciplina chirurgicală care se ocupă cu diagnosticul, tratamentul şi managementul afecţiunilor chirurgicale, în mare parte de la nivelul abdomenului. Medicii chirurgi generali au experienţă şi cunoştinţe solide de anatomie, fiziologie, metabolism, imunologie, nutriţie, vindecarea rănilor, resuscitare şi terapie intensivă şi operează folosindu-se de diverse tehnici chirurgicale pentru a diagnostica şi trata o gamă diversă de afecţiuni.

Dermatovenerologia

Ramura medicală care cuprinde toate afecţiunile pielii, părului şi unghiilor.

Venerologia, a doua ramură a Dermatologiei (Dermatovenerologia) este domeniul care cuprinde afecţiunile cutanate (ale pielii) şi mucoaselor caracterizate de un numitor comun: sunt contagioase şi se transmit predominant sau exclusiv prin contact sexual.

Medicina muncii

Medicina muncii este specialitatea medicală care studiază relația om-muncă, adaptarea omului la muncă și potrivirea tipului de muncă cu persoana care o efectuează. Această specialitate medicală reunește cunoștințe din toate celelalte specialități medicale. Medicina muncii se ocupă cu prevenția, diagnosticarea și managementul bolilor profesionale și a celor legate de profesiune, a accidentelor de muncă, precum și cu promovarea sănătății și productivității muncitorilor.

Medicina de familie

Medicina de familie este specialitatea medicală care asigură asistenţa medicală primară şi continuă contribuind, prin acţiuni preventive, educaţionale, terapeutice şi de recuperare, la promovarea stării de sănătate a individului, a familiei şi a colectivităţii, fără a se limita la un anumit tip de boli.

Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice

Diabet, nutriţie şi boli metabolice este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticul şi tratamentul pacienţilor cu tulburări de metabolism.

Diabetul zaharat este o afecţiune caracterizată prin creşterea glicemiei însoţită sau nu de rezistenţa crescută la insulină cu modificări la nivelul metabolismelor : glucidic, lipidic şi proteic. Diabetul zaharat poate debuta sau poate evolua cu complicaţii acute metabolice – coma diabetică sau complicaţii cronice : neurologice – neuropatia diabetică, renale – nefropatia diabetică, oftalmologice – retinopatia diabetică, cardiovasculare.

Neurologia

Neurologia este ramura medicală care se ocupă cu diagnosticul şi tratamentul bolilor sistemului nervos central (creier, măduva spinării) şi a celui periferic (rădăcini nervoase, plexuri, nervi periferici).

Principalele afecţiuni pentru care pacienţii se adresează unui medic neurolog sunt: Accidentul Vascular Cerebral (AVC), Epilepsia, Sceroză Multiplă,  Boala Parkinson, Demenţa, Tumorile Cerebrale, Durerea de cap, Tulburările de somn, Radiculopatia, Polineuropatia şi Miastenia gravis.

ORL (Otorinolaringologie)

ORL este prescurtarea termenului otorinolaringologie, care desemnează ramura medicală cu ajutorul căreia sunt prevenite, diagnosticate şi tratate afecţiunile urechii, nasului, gâtului, căilor respiratorii superioare și sinusurilor.

Ortopedie-Traumatologie

Ortopedie-Traumatologie este specialitatea chirugicală care se ocupă cu prevenţia, diagnosticul şi tratarea afecţiunilor sistemului musculo-scheletal (oase, articulaţii, muşchi, ligamente, tendoane), prin utilizarea procedurilor medicale, chirugicale şi fizice.

Pediatrie

Pediatria este ramura medicinei ce se ocupă de sănătatea şi îngrijirea medicală a sugarilor, copiilor şi adolescenţilor, de la naştere şi până la vârsta de 18 ani.

Psihologie clinică

Ştiința care studiază mecanismele psihologice implicate în starea de sănătate și boală.Se consideră una dintre cela mai vaste și dezvoltate ramuri ale psihologiei.Psihologia clinică nu este doar o știință fundamentală, dar și un domeniu de activitate profesională, care este orientată spre optimizarea resurselor psihice a omului și a posibilităților sale de adaptare, la armonizarea dezvoltării psihice, ocrotirea sănătății, înfruntarea suferințelor și reabilitarea psihică.

0356422619